Recept : Spelt Flammküchen

Een Flammküchen een heerlijke traktatie. Het is een soort pizza, maar ik vind hem echt veel lekkerder door de basis van crème fraîche. Eet hem met meerdere personen bij de borrel of samen als avondeten met rucola of een salade erbij.

Enjoy!

Ingrediënten (2 personen):

Deeg: 250 gram speltbloem, 3,5 gram droge gist, 2 eetlepels olijfolie, 150 milliliter handwarm water, snufje zout

Topping: 125 gram crème fraîche (light), 3 eetlepels magere kwark, 1 grote ui, 1 knoflookpuntje, mespunt komijn, 100 gram baconblokjes, 25 gram geraspte pittige kaas (parmezaan)

Bereiding:

  1. Het deeg: kneed met een keukenmachine het spelt bloem, water, olie, de gist en wat zout tot een soepel deeg. Vet een kom in met olijfolie en leg de deegbal daarin. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg hierop uit tot een plak van circa 2 millimeter. Keer het deeg af en toe zodat je het beter kan uitrollen. Leg het deeg vervolgens op de bakplaat.
  3. De topping: Maak de ui schoon en snij deze in dunne reepjes. Meng in een kom de crème fraîche, kwark, komijn en wat peper en zout tot een glad mengsel. Verdeel dit over het deeg en laat aan de rand ongeveer een halve centimeter vrij.
  4. Verdeel de ui en de bacon over het crème fraîche mengsel en strooi daarna de geraspte kaas erover.
  5. Bak de flammküchen in 10 tot 15 minuten in de oven gaar. Kijk geregeld, want het deeg kan snel donker worden.

 

Geschreven door Brenda van Denter, gewichtcoach – www.slimgewicht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *