Veel gestelde vragen

Om het je gemakkelijk te maken, hebben we de antwoorden op de meest gestelde vragen over het 13-wekenprogramma voor je op een rij gezet. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen.

Wat krijg ik met het 13-wekenprogramma?
Het 13-wekenprogramma is een succesvol programma waarbij je in slechts 13 weken alle tools en kennis krijgt die je nodig hebt om je ideale gewicht te bereiken en daarna ook vast te houden. Je krijgt daarbij persoonlijke begeleiding van een motiverende gewichtscoach en verder krijg je een uniek werkboek waar je thuis actief mee aan de slag gaat. Alle onderdelen die belangrijk zijn voor een gezonde leefstijl komen tijdens het programma aan bod. De aanpak is stapsgewijs en elke week worden er verschillende onderwerpen op het gebied van voeding, beweging en leefstijl behandeld. Door middel van oefeningen en opdrachten ontdek je hoe je zelf jouw levensstijl kan aanpassen. Na het programma is het werkboek jouw persoonlijke naslagwerk waar je altijd weer op terug kan vallen. In het werkboek vindt je ook veel lekkere gezonde recepten die je inspireren om vers en gevarieerd te gaan koken. Je kunt het 13-wekenprogramma ook op facebook vinden en volgen voor extra tips en recepten. Je kunt daar ook je ervaringen met andere deelnemers delen. Dat werkt supermotiverend. Tijdens het programma kun je natuurlijk met al je vragen terecht bij je persoonlijke gewichtscoach.

Hoeveel kan ik met het 13-wekenprogramma afvallen?
Alle kilo’s die je kwijt wilt. Hoeveel dat voor jou is, hangt af van het overgewicht en je streefgewicht. Binnen de eerste 13 weken vallen deelnemers wisselend 5 tot 15 kilo af. Het is altijd mogelijk na het 13-wekenprogramma door te gaan om zo nog grotere resultaten te bereiken. Toch draait het 13-wekenprogramma niet alleen om afvallen. Een gezonde leefstijl, wat inhoudt gezond eten, regelmatig bewegen en voldoende ontspanning, is het allerbelangrijkst om je gezonde gewicht te bereiken en daarna ook vast te houden. Natuurlijk is afvallen voor de meeste deelnemers erg belangrijk en zeker de beloning voor alle inzet. Als het afvallen ondanks alles niet wilt lukken of een tijdje helemaal stilstaat, krijg je tips van je gewichtscoach om het gewichtsverlies weer op gang te brengen.

Kost het 13-wekenprogramma mij veel (extra) tijd?
Het veranderen van je eet- een leefgewoonten en aanleren van nieuwe gewoontes kost (veel) tijd en energie. Maar dat hoort! Alles wat je nieuw moet leren kost tijd, toch? Zo is er tijd nodig voor: het slim plannen van je maaltijden, bewuste keuzes maken over wat je eet en drinkt, met regelmaat de boodschappen doen en gezonde maaltijden koken. Dat laatste hoeft overigens niet veel extra tijd in beslag te nemen: met kleine wijzigingen kook je al snel een stuk gezonder. Ook het meer bewegen en tijd nemen voor ontspanning kost extra tijd. Maar bedenk dat je er heel veel voor terugkrijgt. Na verloop van tijd zijn het je nieuwe gewoonten en doe je het zonder moeite.

Kan ik wel afvallen en lekker (met het gezin mee) blijven eten?
Het is juist de bedoeling om normaal en lekker te blijven eten! Genieten van eten en drinken is heel belangrijk, ook tijdens het 13-wekenprogramma . Als je het leuk vindt, dan kun je helemaal uitleven op het maken van lekkere gezonde gerechten. Het mooie is, blijkt uit praktijkervaring, dat je smaak verandert als je gezond(er) eet. Bijvoorbeeld als je minder zoet eet, raak je daaraan gewend en wil je na een tijdje geen mierzoete dingen meer.

Ik wil juist op gewicht blijven. Kan ik dan ook het 13-wekenprogramma volgen?
Zeker! Het 13-wekenprogramma is geschikt voor iedereen die zijn leefstijl gezond(er) wilt maken. Samen met je gewichtscoach beschrijf je jouw persoonlijke doelen. Dit hoeft niet altijd gewichtsverlies te zijn. De basis is werken aan een gezonde leefstijl zodat je na het programma je ideale gewicht gemakkelijk(er) kan vasthouden.

Is het 13-wekenprogramma ook geschikt voor kinderen en pubers?
Het 13-wekenprogramma is ontwikkeld voor volwassenen. De meeste leefstijladviezen gelden echter voor iedereen. Daarom kunnen andere gezinsleden ook heel goed meedoen met het 13-wekenprogramma.

Waarom lukt het afvallen me deze keer wel?
Het 13-wekenprogramma is namelijk géén (crash)dieet of een snelle afslankkuur waarna je direct weer aankomt (en vaak een beetje meer). Er worden ook geen pillen, shakes of maaltijdvervangers gebruikt. Je kan gewoon normaal blijven eten en je leert omgaan met dagelijkse en bijzondere situaties. Stap voor stap ontstaat er een leefstijl die past bij jou en die je ook goed kan volhouden. Hierdoor kun je dit keer echt je ideale gewicht halen en het daarna ook vasthouden. Door het 13-wekenprogramma krijg jij weer de controle over je gewicht.

Waar is afvallen met het 13-wekenprogramma op gebaseerd?
Het 13-wekenprogramma is gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding 2015. Dit houdt in dat geadviseerd wordt zoveel mogelijk gevarieerde en gezonde onbewerkte voedingsproducten te gebruiken. Het 13-wekenprogramma is ontwikkeld door een deskundige gewichtscoach, waarbij haar eigen ervaring en die uit haar praktijk hebben bijgedragen aan dit succesvolle programma.

Is het 13-wekenprogramma voor iedereen geschikt?
Het 13-wekenprogramma is in principe voor iedere gezonde volwassen geschikt, met uitzondering van zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven. Als je diabetes-type 2 hebt en je wilt werken aan je leefstijl en/of je (over)gewicht is het 13-wekenprogramma ook geschikt. Vraag wel altijd eerst goedkeuring aan je (huis)arts.

Vergoed mijn zorgverzekering de kosten van het 13-wekenprogramma?
Helaas, de kosten van het 13-wekenprogramma worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Misschien maar goed ook, want als jij er voor kiest om deze investering voor jezelf te doen, wil je er vast ook het maximale uithalen en ga je er helemaal voor. Het kennismakingsgesprek is wel gratis en vrijblijvend.

Hoe gaat de betaling voor het 13-wekenprogramma?
Je ontvangt van je gewichtscoach een factuur voor het volledige bedrag van het 13-wekenprogramma. Je betaalt het volledige bedrag in één keer aan je gewichtscoach en je dient vervolgens zelf de factuur in bij je zorgverzekeraar, waarna de verzekeraar deze aan jou zal uitbetalen. Als de zorgverzekeraar verplicht stelt dat de behandeldata op de factuur moeten staan, zal de factuur na het laatste consult worden aangepast zodat je deze dan kan indienen bij de zorgverzekeraar.

Overige vragen
Voor al uw overige vragen kunt u contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen.